Centrum Inkubacji i Transferu Technologii, w związku ze współudziałem w realizacji zadań, związanych

z projektem Inkubator Innowacyjności 2.0, ogłasza konkurs na stanowisko Samodzielnego specjalisty

administracyjnego/specjalisty administracyjnego

ds.promocji technologii

1. Główne zadania:

• opracowywanie analiz w zakresie potencjału wdrożeniowego nowych technologii, opinii technologicznych, innowacyjnych, wsparcie w zakresie negocjacji biznesowych, promocja potencjału naukowo-technologicznego,
  • organizacja spotkań branżowo-brokerskich,
  • ocena analizy potencjału rynkowego wynalazków oraz ich gotowości wdrożeniowej,
  • prowadzenie procesu transferu wiedzy i komercjalizacji technologii w szczególności: identyfikowanie projektów badawczych o wysokim potencjale komercjalizacyjnym,
  • opracowywanie koncepcji gadżetów reklamowych i koordynacja ich produkcji.
  • współudział w opracowywaniu i wdrażaniu działań promocyjnych i reklamowych dla poszczególnych grup wynalazków i oferty technologicznej Uczelni,
  • współpraca z mediami i agencjami reklamowymi w zakresie realizacji określonych projektów,
  • monitorowanie wydarzeń branżowych,
  • analiza efektów podejmowanych działań marketingowych oraz przygotowywanie raportów, zestawień z zakresu prowadzonych działań.

2. Oczekiwania

• 3 lata stażu pracy (wymagane na stanowisko specjalisty administracyjnego)
  • doświadczenie w opracowywaniu materiałów reklamowych/promocyjnych.
  • Doświadczenie w zakresie nawiązywania kontaktów między uczelniami i przedsiębiorcami oraz promocji i rozwoju przedsiębiorczości akademickiej,
  • znajomość zagadnień związanych z nowoczesnymi technologiami oraz gotowość do pogłębiania wiedzy w tej dziedzinie,
  • wysokie zdolności interpersonalne, w tym umiejętność prowadzenia negocjacji, przeprowadzania wystąpień publicznych i umiejętność skutecznej komunikacji,
  • znajomość j. angielskiego na poziomie B2,
  • umiejętność organizacji pracy własnej,
  • umiejętność pracy w zespole
  • znajomość środowiska naukowego i otoczenia gospodarczego oraz umiejętność określania potencjalnych odbiorców wyników badań naukowych,
  • doświadczenie w zakresie nawiązywania kontaktów między uczelniami i przedsiębiorcami oraz promocji i rozwoju przedsiębiorczości akademickiej.

3. Oferujemy

• zatrudnienie w prestiżowej uczelni technicznej na Śląsku
  • Zatrudnienie na umowę o pracę, pierwsza umowa na okres próbny /3 m-ce/, pełny etat,
  • możliwość zdobycia cennego doświadczenia zawodowego.

Oferty zawierające CV, list motywacyjny, komplet dokumentów potwierdzających wykształcenie i dodatkowe kwalifikacje (studia podyplomowe, kursy, certyfikaty),  kwestionariusz osobowy dostępny na stronie www.polsl.pl w zakładce „oferty pracy” należy składać w zamkniętej kopercie, z dopiskiem: „Promocja technologii-projekt 2.0” w terminie do dnia 2 sierpnia 2019 r., osobiście w sekretariacie Centrum Inkubacji i Transferu Technologii, przy ul. Banacha 7, w godz. 7.00-15.00, lub przesłać pocztą. Oferty niekompletne lub dostarczone po terminie nie będą rozpatrywane.